Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud prodloužil Navalnému podmínku o rok

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Soud v Moskvě dnes o rok prodloužil zkušební dobu opozičnímu politikovi Alexeji Navalnému, odsouzenému loni k podmíněnému trestu za zpronevěru údajně spáchanou v kirovském podniku Kirovles.

Vyhověl tak návrhu vězeňské správy (FSIN), která poukázala na to, že Navalnyj opakovaně porušil podmínky rozsudku a byl několikrát odsouzen za organizování protestů.

Oblastní soud v Kirově loni v květnu v opakovaném procesu odsoudil Navalného k podmínečnému trestu pěti let odnětí svobody. Ignoroval přitom verdikt Evropského soudu pro lidská práva, který předtím uznal za oprávněnou stížnost ruského opozičního předáka na to, že mu nebylo zajištěno spravedlivé soudní řízení. Podmínka měla Navalnému uplynout letos v létě.

Moskevský soud dnes podle agentury TASS rovněž Navalnému nařídil, aby se čtyřikrát do měsíce hlásil orgánům vězeňské správy, a to každé pracovní pondělí.

Témata:  Alexej Navalnyj Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy