Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Iráku se zřítil vojenský vrtulník, zahynul člen mezinárodní koalice proti IS

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: usa.gov

Bagdád - Při pádu vojenského vrtulníku v Iráku zahynul i člen mezinárodní koalice pod velením Spojených států. K neštěstí došlo v neděli. Stroj podle dostupných informací nebyl sestřelen, příčina nehody se vyšetřuje.

Helikoptéra se účastnila boje proti radikálům z Islámského státu. Při jejím pádu utrpěli zranění další tři členové posádky. Jak uvedl mluvčí Pentagonu Robert Manning, všichni byli odvezeni k lékařskému ošetření. Jejich státní příslušnost nebyla upřesněna.

"Letoun se účastnil protiteroristické mise proti IS na podporu operace Inherent Resolve (Bytostné odhodlání)," dodal mluvčí. 

V Iráku je nyní v rámci mezinárodní koalice zhruba 5200 amerických vojáků. V březnu při nehodě vrtulníku na západě Iráku přišla o život celá jeho posádka sedmi amerických vojáků.

Témata:  Irák letecké nehody U.S. AIR FORCE

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy