Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskvu dál povede Putinův spojenec, volby drtivě vyhrál

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Starostou ruské metropole Moskvy bude nadále blízký spolupracovník prezidenta Vladimira Putina Sergej Sobjanin. Rozhodly o tom nedělní volby, v nichž získal téměř 70 procent hlasů. Informovala o tom dnes ráno agentura TASS s odvoláním na výsledky po sečtení 92 procent hlasů.

Místní volby se ve druhý den uplynulého víkendu konaly ve 26 regionech Ruska. V jejich rámci volili také Moskvané svého starostu.

Podle údajů agentury TASS Sobjanina podpořilo 69,72 procent hlasujících voličů. Druhý skončil s propastným odstupem komunistický kandidát Vadim Kumin, který dostal jen 11,54 procenta hlasů.

Jak se však očekávalo, volební účast byla v ruské metropoli nízká - jen 30,28 procenta. Při předchozích volbách moskevského starosty 8. září 2013, kdy rovněž zvítězil Sobjanin, přišlo k hlasovacím urnám také jen 32,07 procenta.

Témata:  Moskva Rusko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy