Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postarší ženu našli v bezvědomí a pokrytou modřinami na nádraží, teď pátrá po své totožnosti

Důchodci
Důchodci
Foto: Pixabay

Perpignan - Postarší ženu našli v bezvědomí a pokrytou modřinami na nádraží jihofrancouzského Perpignanu v únoru. Když se později probudila v nemocnici, nevěděla kdo je, ani jak se jmenuje. Paměť se jí stále nevrátila a žena nyní vyzývá veřejnost, aby jí pomohla najít střípky její ztracené totožnosti, informují francouzská média.

"Musí být někdo, kdo mě zná," věří sedmdesátnice, která si po únorovém incidentu zvolila jména Marie Bonheurová (bonheur znamená francouzsky štěstí). Zatím žije ve zdravotnickém zařízení, avšak proti své vůli, uvádí na svém webu televize FranceInfo. "Není nutné, abych byla v této instituci. Nejsem nemocná, neberu žádné léky," řekla.

Bonheurová ale nemá žádné peníze a bez své identity nemá právo na sociální podporu nebo právní asistenci. "Jsem jako pes bez obojku," popsala. Osoby, které by z fotografií v médiích ženu poznaly, se nyní mohou přihlásit na speciálním telefonním čísle a e-mailové adrese.

Policejní vyšetřování mnoho světla do záhady nevneslo, ale Bonheurová podle všeho nepochází z Perpignanu. Jejímu případu neodpovídá žádné nahlášené zmizení osoby.

Jisté obavy neskrývá. "Prožila jsem něco traumatizujícího a byla jsem nucena vytvořit si bariéry. Mám strach z toho znovu se dostat k výjevům toho, co se mi stalo. Ptám se sebe sama, jestli je možné získat zpět můj život. Může se mi to podařit?" řekla.

Témata:  Francie život senioři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy