Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálie je zděšena. Američtí studenti zavraždili karabiníka

Italská policie
Italská policie
Foto: Pixabay

Italská policie zadržela dva americké studenty, které podezřívá z páteční vraždy karabiníka. Dnes o tom informovala agentura Reuters. Podle informací portálu Daily Beast se oba Američané k činu doznali.

Pětatřicetiletý karabiník byl ubodán v pátek v Římě, když chtěl zadržet dva lidi podezřelé z krádeže tašky. Další policista byl během incidentu zraněn. Dnes policie oznámila, že kvůli vraždě zadržela dva studenty ze San Francisca ve věku 18 a 19 let.

Podle Daily Beast si chtěli koupit kokain, později se ale ukázalo, že je to jen aspirin. K dealerovi, který byl spolupracovníkem policie, se vrátili, vzali mu batoh, aby ho přinutili vrátit peníze. Na místo předání ale dorazil také karabiník, který do případu zasáhl, dvojice ho ale několikrát bodla. Těžkým zraněním v nemocnici podlehl.

Případ vyvolal velký zájem italských médií, protože příslušníci policie či četnických sborů jsou oběťmi vražd výjimečně. Čin odsoudili politici. Média navíc odkazovala na spekulace, že za vraždou stojí Severoafričané, což se ale nepotvrdilo.

Témata:  Itálie vražda policie Itálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy