Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amazon: Internetový obchod, který je větší než malá země

Amazon, americký internetový obchod
Amazon, americký internetový obchod
Foto: amazon.com

Pracovní síla jedné známé americké firmy je v tuto chvíli větší, než počet obyvatel několika desítek malých světových států. Pracuje pro ni dokonce i řada Čechů, má totiž distribuční centrum i u nás. Možná se to již uhodli – jde o slavný a známý Amazon.

Ve čtvrtek internetový obchod Amazon zveřejnil informaci, že na konci třetího čtvrtletí zaměstnával 541 900 lidí. To je větší počet, než kolik čítá populace 63 zemí a území po celém světě, včetně například Islandu, Baham a Monaka. Například Belize má 347 369 obyvatel, píše server Business Insider.

Jak můžeme vidět v tomto grafu společnosti Statista , který je založen na datech od Amazonu, společnost se obrovským tempem zvětšuje. Přijala 159 500 lidí během tří měsíců, konkrétně od konce června do konce září. Mnoho z nich přišlo díky akvizicí Whole Foods, kromě toho však Amazon najal desítky tisíc dalších pracovníků. 

A pořád zřejmě nejde o konečná čísla. Internetový gigant také oznámil, že plánuje  v prázdninovém období najmout 120 000 sezónních pracovníků, aby naplnil své americké sklady a zákaznická centra. Kromě toho očekává, že najme také zaměstnance na plný úvazek. Společnost již totiž oznámila, že až otevře svou druhou centrálu, plánuje vytvořit až 50 000 pracovních míst.  

Témata:  Amazon USA firmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy