Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexiko se s USA dohodlo na vzájemném obchodu

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Spojené státy a Mexiko v rámci projednávání nové Severoamerické dohody o volném obchodu (NAFTA) dojednaly nové podmínky vzájemného obchodování.

Součástí NAFTA je i Kanada, která se však zatím s USA nedohodla. Oznámil to americký prezident Donald Trump, který označil dohodu s Mexikem za dobrou pro obě strany. Dodal, že doufá, že se podaří uzavřít jednání i s Kanadou, ať už v rámci nové NAFTA s Mexikem nebo jen v rámci dohody o vzájemném obchodu s USA, napsala agentura Reuters.

Mluvčí kanadského ministra zahraničí Adam Austen uvedl, že Kanada je povzbuzena optimismem, který vykazují její partneři v jednání o NAFTA, ale podepíše případnou novou NAFTA jen v případě, že bude dobrá pro Kanadu.

"Pokrok mezi Mexikem a USA je nutným požadavkem pro renovaci NAFTA. Jsme v kontaktu s našimi partnery v jednání a budeme i nadále pracovat na modernizaci NAFTA. Podepíšeme však jen novou dohodu NAFTA, která bude dobrá pro Kanadu a střední třídu," napsal Austen v e-mailu.

Témata:  Mexiko USA

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy