Články k tématu: hurikán Irma

Kvůli Irmě jsou bez proudu na Floridě miliony lidí, úřady hlásí další mrtvé

13.09. 21:34

Miami – I tři dny po řádění  hurikánu Irma zůstávají miliony lidí na Floridě bez elektřiny. Záchranáři stále nacházejí těla dalších obětí živlu. Část evakuovaných obyvatel se sice již mohla vrátit do svých domovů a zjišťuje stav škod, ale některým dosud úřady návrat neumožnily. 

Macron a nizozemský král na Antilách uklidňují hněv po hurikánu Irma

12.09. 17:30

Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) - Francouzský prezident Emmanuel Macron, nizozemský král Willem-Alexander a šéf britské diplomacie Boris Johnson se dnes vydali navštívit ostrovy v Karibiku, zpustošené hurikánem Irma.

Zpustošená Kuba se vzpamatovává z hurikánu Irma, nejvíce to odnesla Havana

12.09. 14:19

Havana - Obyvatelé Kuby začali odstraňovat škody způsobené hurikánem Irma. K nejhůře postiženým městům patří metropole, jejíž historické a neudržované domy mnohdy nevydržely nápor přívalového lijáku provázeného mohutnou vichřicí. Celkem sedm z deseti kubánských obětí bouře zahynulo právě v Havaně.

reklama

Tropická bouře Irma by měla dále slábnout, počet obětí se vyšplhal přes 40

12.09. 08:06

Miami - Hurikán Irma si vyžádal již 42 mrtvých. Některé oblasti v Karibiku jsou po řádění bouře tak zničené, že jsou považovány za neobyvatelné. Živel již zeslábl na tropickou bouři a nyní míří na americký stát Alabama.

Konečně bude klid? Hurikán Jose se vzdaluje od Karibiku, Katia výrazně zeslábla

11.09. 21:15

Miami - Na rozdíl od živlu Irma, který o víkendu jako hurikán zasáhl jihovýchod Spojených států a dnes zeslábl na tropickou bouři, další dva hurikány v oblasti již nepředstavují nebezpečí.

Následky hurikánu Irma: Bez proudu je 7,2 milionu amerických domácností

11.09. 20:45

Tampa – Bez elektrického proudu je kvůli postupu hurikánu Irma na jihovýchodě USA téměř 7,2 milionu domácností a podniků je v několika státech. Na obnově dodávek proudu v terénu pracují tisíce osob.

Rasismus při záchranných akcích? Při hurikánu Irma prý byli nejprve zachraňováni bílí turisté, stěžují si lidé

11.09. 18:30

Paříž - Hurikán Irma se minulý týden nevyhnul ani francouzské části ostrova Svatý Martin. Tamní obyvatelé z řad černošské a míšenecké populace si stěžují, že bílí turisté dostali přednost při evakuaci z této karibské lokality.

Hurikán Irma na Kubě zabil deset lidí, Karibik se bude vzpamatovávat dlouhé roky

11.09. 18:13

Havana - Hurikán Irma zabil minulý týden na Kubě nejméně deset lidí. Celkový počet obětí bouře v Karibiku tím stoupl na 38. Materiální škody jsou nedozírné. Experti odhadují, že oblast se bude z úderu zotavovat možná i několik let.

Dvojice vojáků stihla svatbu uprostřed záchranných prací při hurikánu Irma

11.09. 15:03

Orlando - Členové americké armády Lauren Durhamová (24) a její snoubenec Michael Davis (26) se v neděli rozhodli, že jim ani nasazení při záchranných pracech v oblasti zasažené hurikánem Irma nepřekazí termín svatby.

Češi mezi oběťmi hurikánu Irma nejsou, ministerstvo ale důrazně nedoporučuje cesty do Karibiku a na Floridu

11.09. 13:36

Praha/Miami - Češi nejsou mezi oběťmi hurikánu Irma. Podle informací z českých zastupitelských úřadů v USA a na Kubě se nikdo z českých občanů nedostal do akutní krizové situace. Podle poslední předpovědi Národního centra pro hurikány (National Hurricane Center, NHC) by hurikán měl nadále…

Irma zeslábla na hurikán nejnižší kategorie, vítr dosahuje rychlosti 135 kilometrů za hodinu

11.09. 09:29

Miami - Síla hurikánu Irma poklesla na první stupeň z pětistupňové škály, vítr nyní dosahuje rychlosti 135 kilometrů v hodině. Pustošící bouře pokračuje dál v cestě severním směrem podél západního pobřeží Floridy.

Tornáda, záplavy, miliony evakuovaných, škoda za miliardy. Na Floridě vyhlášen stav přírodní katastrofy

11.09. 07:58

Miami - Následky hurikánu Irma pociťuje celá Florida. Čtyři miliony domů a podniků jsou bez proudu, byla nařízena evakuace zhruba 6,5 milionu lidí a zrušeny tisíce letů. Ničivý živel provázejí záplavy a tornáda. Americký prezident Donald Trump vyhlásil na Floridě stav přírodní katastrofy. Škody se…

Hurikán Irma zasáhl plnou silou Floridu, umírají lidé

Aktualizovali jsme 10.9.2017, 22:32, 10.09. 12:04

Key West (Florida) - Hurikán Irma dosáhl břehů americké Floridy. Ačkoliv má sílu "pouhého" čtvrtého stupně, jde o nejhorší tragédii, které Florida čelí za poslední desítky let. S takto silným hurikánem se nesetkala ještě nikdy.

Trump sleduje postup hurikánu Irma, přiletí i na Floridu

10.09. 22:31

Washington - Americký prezident Donald Trump je "velmi znepokojen" hrozbou hurikánu Irma a sdělil členům svého týmu, že se chce vydat na Floridu, jakmile to bude možné.

Karibik začal sčítat ohromné škody způsobené hurikánem Irma

10.09. 22:29

Havana - Karibské ostrovy pomalu začínají sčítat škody způsobené hurikánem Irma, který v oblasti připravil o život nejméně 28 lidí. Oblast závislá na turistickém ruchu se podle expertů citovaných americkou agenturou AP bude z katastrofy zotavovat dlouho, možná celé roky.

Florida připravila zásoby potravin, desetitisíce lidí jsou schováni v krytech

10.09. 21:12

Miami (USA) - Floridské úřady v očekávání ničivého hurikánu Irma vytvořily mimořádné rezervy ve formě 3,2 milionu litrů vody, 67 kamionů naplněných jídlem a 24.000 nepromokavých plachet.

Irma má první oběti, zemřeli tři lidé

10.09. 20:02

Key West (USA) - Hurikán Irma má na Floridě první oběti, v dopravních nehodách způsobených prudkým větrem a deštěm na jihu a západě poloostrova zahynuli tři lidé. Oznámila to místní policie. Dva muži, z toho jeden policista, zahynuli při čelní srážce u Sarasoty na západním pobřeží Floridy. Další…

Florida je peklem na Zemi. Odstavená auta na dálnici, vyprodaný benzín i prázdné regály v supermarketech

10.09. 15:24

Miami – Palivo je nyní nejvzácnější komoditou na Floridě. Pumpy jsou už dávno prázdné a někteří řidiči nedočkavě vyhlížejí tankery, aby mohli naplnit nádrže svých aut. Jenže fronta je únavně dlouhá. Ti šťastlivci, kterým se podařilo alespoň nějaký benzín sehnat, pak uvízli v dlouhých nehýbajících…

Schovejte se do sklepů, utečte. Nic takového jsme nezažili, vyzval Trump Američany

10.09. 12:03

Washington - Americký prezident Donald Trump v sobotu vyzval všechny Američany, vyskytující se v očekávané dráze hurikánu Irma, aby se bouři "klidili z cesty" a neměli strach o svůj majetek.

Hurikán Irma se řítí na největší skladiště nukleárního odpadu

10.09. 12:03

Jižní Karolína – Po zpustošení Kuby míří bouře Irma dál na Floridu, kde se právě teď v chaotické evakuaci snaží zachránit přes 5,5 milionů lidí. Podle výpovědí místních je situace kritická, dochází jim jídlo i pohonné hmoty, silnice jsou beznadějně ucpané. Po pátku, kdy meteorologové Irmu označili…

Irma mění počasí na Floridě, vzniklo tam tornádo

10.09. 09:48

Miami (USA) - Hurikán Irma již ovlivňuje počasí na jihu Floridy. Kupí se tam mraky a prší. V sobotu večer místního času (neděle ráno SELČ) tam byl hlášen výskyt prvního tornáda, a to 50 kilometrů severně od Miami.

Irma zpustošila část Kuby, teď míří k Floridě

10.09. 09:38

Havana - Hurikán Irma, který několik dní pustošil ostrovy v Karibiku, opustil severní pobřeží Kuby a míří k americké Floridě.

Irma se řítí na Floridu, na evakuaci zbývá pár hodin

09.09. 23:21

Washington - Hurikán Irma zasáhne během neděle floridské město Tampa, následky pohromy pocítí ale celý poloostrov. Uvedlo to dnes v upřesněné předpovědi Národní středisko pro hurikány (NHC).

USA čelí jedné z nejhorších katastrof v historii

09.09. 23:14

Miami (USA) - Neobvyklý a náhlý zrod čtyř velkých hurikánů v Atlantiku podnítil nové diskuse vědců o síle a četnosti extrémních povětrnostních jevů, napsala dnes agentura AFP. Podle Phila Klotzbacha z Coloradské univerzity vznikly v Atlantiku tři hurikány o síle větší než 144 kilometrů v hodině…

Fotogalerie