teroristické útoky v Mali

Islamisté, ilustrační fotografie

V Mali bylo zabito 40 Tuaregů, vraždili prý islamisté

Svět

Bamako - Při dvou útocích na severu Mali zahynulo 40 Tuaregů. Z útoků jsou podezřelí islámští radikálové. Oznámil to guvernér regionu Ménaka. Incidenty se podle něj staly ve dvou opuštěných pouštních vesnicích ve čtvrtek a v pátek.

Armáda Francie

Vojáci OSN se střetli s teroristy v boji o letiště

Svět

Bamako - Islamisté v sobotu napadli základny mírových sil OSN a francouzské armády na letišti u severomaliského Timbuktu palbou minometů, desítkami raket a i dvěma vozidly řízenými sebevražednými atentátníky. Boj podle komuniké vlády trval od druhé hodiny odpolední místního času (16:00 SEČ) do půl sedmé večer (20:30 SEČ).

Vlajka Mali

Na turistické středisko v Mali zaútočili teroristé, zemřeli nejméně dva lidé

Svět

Bamako - Ozbrojenci dnes zaútočili na turistické letovisko u maliské metropole Bamaka a zabili nejméně dva lidi. Podle agentury AFP jde o místo navštěvované západními turisty. Útok ještě neskončil. Podle vládních zdrojů, které citovala agentura AFP, útočníci také zajali asi dvacet osob, ale podařilo se je už osvobodit.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy