Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD v červnu představí volební lídry

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V červnu se uskuteční programová konference sociální demokracie, uvedl dnes premiér a předseda strany Bohuslav Sobotka. ČSSD na ní podle něj představí 14 volebních lídrů.

Sobotka zároveň poznamenal, že v březnu a dubnu se bude strana zabývat otázkou jednotlivých lídrů a projednáváním kandidátek v jednotlivých krajích. Podotkl, že krajskými lídry by měly být viditelné, silné a respektované osobnosti.

Místopředsedové strany si dnes rozdělili své kompetence. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová se bude starat v sociální demokracii o odborné komise. Nováček ve vedení strany Petr Dolínek, který je náměstkem pražské primátorky, bude odpovídat za zajišťování podpory pro sociálnědemokratické starosty a zastupitele ve městech a obcích.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek bude mít i nadále na starosti programové otázky. Na volebním programu nyní strana začne pracovat. Programová debata podle Sobotky nebude jenom interní, chce do ní zapojit i veřejnost. V červnu se pak programem bude zabývat stranická konference. Podle šéfa ČSSD na ní také bude představeno 14 volebních lídrů strany.

Zaorálek řekl, že jedním z bodů volebního programu bude najít způsob, jak podpořit lidi, kteří dobře pracují, jak podpořit kvalifikaci a lidi, kteří mají nápady. Druhou oblastí bude podpora sociálně soudržné společnosti a třetí kultivovat národní kapitál a posílit národní kulturu.

Zahraniční vztahy bude mít v ČSSD na starosti předseda Sněmovny Jan Hamáček. Poslanec Jan Birke, který byl už před sjezdem jmenován volebním manažerem, bude mít odpovědnost za volby a za úkol bude mít také kontakty mezi ČSSD a odbory.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Bohuslav Sobotka Lubomír Zaorálek Michaela Marksová-Tominová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy