Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nekalé praktiky: Taxikář vezl po Praze cizinku, za 14 kilometrů chtěl 12 500 korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Taxikář (45) v sobotu vezl z centra metropole do hotelu v Praze 4 cizinku. Obvyklá taxa za tuto zhruba 14kilometrovou jízdu je do 500 korun, muž přitom požadoval po ženě 480 eur, tedy zhruba 12.500 korun.

Ženě se částka za jízdu taxíkem nezdála, proto to sdělila hotelové recepční, která vše oznámila strážníkům ze skupiny taxi. O zhruba tři hodiny později strážníci taxikáře vypátrali a následně předali k dalšímu vyšetřování policistů.

"Pětačtyřicetiletý muž strážníkům není osobou neznámou a v minulosti s ním několikrát řešili obdobné protiprávní jednání," uvedla Irena Seifertová, mluvčí strážníků. Turistka podala na muže trestní oznámení.

Cizinka nastoupila do vozu taxi u Staroměstského náměstí. V cíli cesty po ní řidič požadoval 480 euro. Turistka mu ale sdělila, že má u sebe jen 50 euro (1300 Kč). To bylo podle mluvčí pro taxikáře ale málo, proto jí řekl, že ji odveze k bankomatu. "V bankomatu turistka vybrala 3000 korun, ale řidiči částka stále nestačila. Nakonec řekl, že mu bude stačit 5000 korun a zmíněných 50 euro," uvedla Seifertová.

Témata:  taxi Praha cizinci

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy