Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jiří Menzel podstoupil náročnou operaci mozku. Jeho manželka poprvé promluvila jeho stavu

Jiří Menzel
Jiří Menzel
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha – Český režisér Jiří Menzel po operaci mozku skončil v intenzivní péči specialistů Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Potvrdila to mluvčí nemocnice Jitka Zinke, K situaci se také vůbec poprvé vyjádřila filmařova manželka Olga.

Mluvčí nemocnice podrobnosti ohledně stavu režiséra odmítla sdělit. Uvedla, že podle zákona může informace o zdravotním stavu pacientů sdělovat pouze oprávněným osobám. Podle televize Nova podstoupil náročnou mnohahodinovou operaci hlavy a je udržován v umělém spánku. Do nemocnice byl převezen po návratu z dovolené.

„Moc vám všem děkujeme za velkou podporu a solidaritu, kterou nám v této nelehké situaci projevujete. Moc si toho vážíme a věříme, že brzy bude zase důvod k úsměvu a radosti,“ napsala Menzelova manželka Olga na facebooku. Přidala i fotku sebe a svých dcer.

Více toho neví ani režisérova asistentka. „Bohužel o zdravotním stavu pana Menzela vím nejvíc z televize, detaily neznám. Naposledy jsem ho ale viděla před pěti dny a byl naprosto v pořádku. Ještě jsme si dělali srandičky,“ řekla Blesku Míla Řádová.

„Měl teď naplánovaných hodně výjezdů do zahraničí, měl přebírat cenu, všechny ty akce do konce roku teď musím zrušit. A čekám na další úkoly, až se paní Menzelová ozve. Nechci ji teď rušit,“ dodala asistentka. Začátkem prosince měl Menzel v plánu odjet do Bulharska, kde měl převzít cenu za celoživotní přínos kinematografii. Poté se měl účastnit zasedání Evropské filmové akademie v Berlíně, kterou spoluzakládal.

Menzel se podle Novy vracel z pracovní cesty na Slovensko, kde režíroval divadelní hru. Už po cestě měl nějaké zdravotní potíže. Poté zkolaboval a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice, kde byl lékaři uveden do umělého spánku. Herec a režisér zřejmě přechodil zánět středního ucha.

Lékaři potvrdili, že je stále v intenzivní péči. Přitom naposledy hospitalizován byl jen nedávno, kvůli přetržení Achillovy šlachy. Po operaci ležel v nemocnici několik týdnů a úplné zotavení trvalo půl roku. Přesto se však věnoval práci.

Témata:  Jiří Menzel

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy