Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš si musí rozmyslet, od koho chce podporu vlády, tvrdí Kováčik

Pavel Kováčik /KSČM/
Pavel Kováčik /KSČM/
Foto: KSČM

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), který o víkendu avizoval odvolání Zdeňka Ondráčka z čela komise pro GIBS, si má podle šéfa sněmovního klubu KSČM Pavla Kováčika rozmyslet, s kým chce vládnout.

Volba Ondráčka do čela komise byla podle KSČM demokratická a jeho strana proto nepodpoří návrh na mimořádnou schůzi ani jeho odvolání.

Kováčik s poukazem na to, že Babiš poslance ANO nejprve nabádal, aby Ondráčka volili, a potom obrátil, uvedl, že by se premiér v demisi měl zamyslet jak dál v jednání o nové vládě.

"Jestli mu jde o to, aby nalákal ke spolupráci ODS a měli 103 hlasů, tak prosím, ať to řekne veřejně. KSČM z jednání odejde, nemusíme pracovat na těch programových změnách," uvedl.

Protesty, které se v pondělí odehrály v českých a moravských městech, se podle Kováčika netýkají Ondráčka a KSČM. "Velmi silně tam zněly protesty proti Babišovi," konstatoval s tím, že i když bude Ondráček odvolán, demonstrace budou pokračovat, a to ve vztahu k premiérovi i prezidentovi Miloši Zemanovi. Petici proti zvolení Ondráčka podepsalo při pondělních protestech asi 14.000 lidí.

Témata:  Pavel Kováčik Zdeněk Ondráček Andrej Babiš

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy