Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš si musí rozmyslet, od koho chce podporu vlády, tvrdí Kováčik

Pavel Kováčik /KSČM/
Pavel Kováčik /KSČM/
Foto: KSČM

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), který o víkendu avizoval odvolání Zdeňka Ondráčka z čela komise pro GIBS, si má podle šéfa sněmovního klubu KSČM Pavla Kováčika rozmyslet, s kým chce vládnout.

Volba Ondráčka do čela komise byla podle KSČM demokratická a jeho strana proto nepodpoří návrh na mimořádnou schůzi ani jeho odvolání.

Kováčik s poukazem na to, že Babiš poslance ANO nejprve nabádal, aby Ondráčka volili, a potom obrátil, uvedl, že by se premiér v demisi měl zamyslet jak dál v jednání o nové vládě.

"Jestli mu jde o to, aby nalákal ke spolupráci ODS a měli 103 hlasů, tak prosím, ať to řekne veřejně. KSČM z jednání odejde, nemusíme pracovat na těch programových změnách," uvedl.

Protesty, které se v pondělí odehrály v českých a moravských městech, se podle Kováčika netýkají Ondráčka a KSČM. "Velmi silně tam zněly protesty proti Babišovi," konstatoval s tím, že i když bude Ondráček odvolán, demonstrace budou pokračovat, a to ve vztahu k premiérovi i prezidentovi Miloši Zemanovi. Petici proti zvolení Ondráčka podepsalo při pondělních protestech asi 14.000 lidí.

Témata:  Pavel Kováčik Zdeněk Ondráček Andrej Babiš

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy