Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hokejisty Kladna při tréninku vyrušil neznámý muž s nožem

Hokej, ilustrační foto
Hokej, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kladno - Nečekaně dramatický byl dnešní trénink hokejistů prvoligového Kladna, kteří se chystají na domácí odvety semifinále play off o místo v baráži proti Českým Budějovicím. Hokejisty vyrušil pomatenec s nožem.

Nožem ozbrojený muž ve středních letech vyzýval podle informací internetového deníku Vaše Kladno hráče k boxerskému souboji, na ledě ho pak naháněli strážníci přivolané městské policie. Nikdo nebyl zraněn.

Neznámý muž ve výstroji s hokejkou, bruslemi a dresem se jmenovkou Charlie se během tréninku Rytířů usadil za střídačkami. S nožem v ruce vyhrožoval přítomným středoškolákům i jejich profesorce, kteří čekali, až na led vyjede k individuálnímu tréninku hvězdný útočník a majitel klubu Jaromír Jágr, jenž se potýká se zraněním kolena.

Přivolaní strážníci městské policie se pak se zřejmě psychicky narušeným mužem, který nebral v potaz výzvy k opuštění stadionu a místo toho vyjel v bruslích na led, hodili přímo na ledové ploše. „Nezbývalo než přivolat městskou policii. Přijeli velmi rychle a zásah byl v rámci možností perfektní," ocenil ředitel stadionu Josef Poláček.

Muže si následně převzala státní policie. „Byla to docela zvláštní událost a zkušenost, navíc v den, kdy jsme tu měli středoškoláky z Litoměřic s jejich profesorkou. Ten člověk ale neměl vůbec šanci se k Jardovi (Jágrovi) dostat. Šlo o středoškoláky ze čtvrtého ročníku, tedy prakticky dospělé lidi, kteří ho obestoupili a vypadalo to, jak kdyby ho bránili," popsal ČTK incident tiskový mluvčí klubu Vít Heral.

Policisté se případem dál zabývají. „Mohu potvrdit, že prověřujeme incident, ke kterému došlo dnes v dopoledních hodinách na kladenském zimním stadionu. Vzhledem k tomu, že probíhá vyšetřování, nebudeme zatím poskytovat bližší informace," řekla ČTK policejní mluvčí Jana Dětská.

Témata:  kladno krimi Jaromír Jágr hokej

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy