Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči bojují s požárem skládky u Kozlan na Vyškovsku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vyškov - U Kozlan na Vyškovsku od úterního večera hoří skládka. Původně zasahovalo 30 jednotek hasičů, nyní jich je na místě 12. Nebezpečná koncentrace škodlivin v ovzduší nebyla zjištěna. Nikdo nebyl zraněn.

Oznámení o požáru dostali hasiči v úterý před 21:30. "Požár zasáhl plochu asi 80 krát 80 metrů dosud nezhutněného komunálního odpadu, což vedlo k rychlému šíření plamenů. Jednotky proto nasadily proti ohni kromě vody také smáčedlo a pěnu," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Dnes před 02:00 dostali hasiči oheň pod kontrolu, ale na místě nadále zasahují. Skládku rozhrabává místní těžká technika a na místo dorazí i hasičské pásové rypadlo.

"Na 08:00 přijede těžká technika z Jihlavy s bagrem. Vystřídá těžkou techniku, která tam zasahovala dosud. Nadále bude odpad prohrabávat a převracet. Budeme to prolévat," dodal mluvčí.

Témata:  skládka Jihomoravský kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy