Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miloš Zeman svolal na čtvrtek novináře na Hrad, téma tiskové konference neprozradil

Miloš Zeman i jeho manželka Ivana Zemanová o jakémkoliv vedení aktivní kampaně mlčí.
Miloš Zeman i jeho manželka Ivana Zemanová o jakémkoliv vedení aktivní kampaně mlčí.
Foto: Přátelé Miloše Zemana

Praha - Prezident Miloš Zeman nečekaně svolal na čtvrtek tiskovou konferenci, její téma ale Hrad tají. Setkání se patrně neuskuteční v hradních palácích, ale v jiných prostorách areálu Pražského hradu. Dotazy nebudou novinářům povoleny.

Tiskový briefing se na Hradě uskuteční v 16:30. Sraz novinářů byl netradičně stanoven ke vchodu do Lumbeho zahrady, na jejímž konci je Lumbeho vila, kde prezidentský pár bydlí.

Pokud jde o téma tiskové konference, novináři se mají podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka nechat překvapit. "Doplňuji, že jde o tiskový briefing - tedy prohlášení bez otázek," uvedl.

Zeman se ve čtvrtek odpoledne na Hradě setká s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a generálním ředitelem ČEZ Danielem Benešem. Lidovým novinám Ovčáček v úterý řekl, že ke schůzce Hrad žádný mediální výstup neplánuje.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy