Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oslavy Harley-Davidson byly velkolepém dorazilo do Prahy 110 tisíc lidí

Harley-Davidson
Harley-Davidson
Foto: Pixabay

Praha - Na oslavy 115. výročí založení výrobce motorek Harley-Davidson dorazilo do Prahy přes 110 tisíc lidí, o desetinu více než organizátoři předpokládali. Centrem dění se stalo výstaviště v Holešovicích, velkou pozornost budila sobotní spanilá jízda 4000 motorek.

"Z celkového počtu 110.000 návštěvníků jich dorazilo 67.500 na motocyklech," uvedl organizátor akce Jaroslav Vavřina. Třeba jeden z návštěvníků, který jel do Česka z Číny po silnicích, urazil cestou na oslavy přes 14.000 kilometrů. Návštěvníkem z vůbec nejvzdálenějšího místa byl však účastník z Fidži v Oceánii.

Součástí oslav byly výstavy, jezdecké show či koncerty a dražby přileb a speciálně upravené motorky, které vynesly statisíce korun pro domov žen se zdravotním postižením Pramen a nadaci Domfree, podporující válečné veterány a veteránky.

Oslavy se podle mluvčí policejního prezidia Evy Kropáčové obešly bez větších nehod či jiných problémů. Také pražská Zdravotnická záchranná služba nezaznamenala podle mluvčí Jany Poštové vážnější potíže. V nejrušnější den oslav - v sobotu, kdy se konala jízda tisícovek motorkářů Prahou - sice museli záchranáři ošetřit přes 60 lidí, ale všechny potíže byly jen lehčího charakteru. 

Dnešní program trvá až do večera, ale je již určen hlavně rodinám s dětmi. Obyvatelé Prahy 7, kde byla kvůli oslavám omezena doprava, mají dnes vstup na oslavy zdarma. 

Témata:  Praha Harley-Davidson

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy