Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dálnice D35 je u Olomouce kvůli nehodě kamionu celý den uzavřena

Dálnice
Dálnice
Foto: Lukáš Kňazovický, EuroZprávy.cz

Dopravu na dálnici D35 u Olomouce komplikuje i nadále nehoda cisterny. Nákladní auto sjelo ráno ze silnice a převrátilo se mimo vozovku, v poledne museli policisté dálnici uzavřít kvůli jeho vyproštění. Uzavření dálnice odhadovali policisté původně do 15:30. Kvůli problémům s přečerpáním nákladu a vyproštěním cisterny se odsouvá zprovoznění tahu podle policie minimálně do 19:00.

Kamion havaroval na 264. kilometru ve směru od Lipníku nad Bečvou u Olomouce, jde o obchvat města nedaleko kruhového objezdu u Globusu. Nikdo nebyl zraněn.

"Nehoda se stala ráno, nákladní auto dosud v provozu nepřekáželo. Čekalo se na příjezd jeřábu, který přijel po 12:00. Kamion převážel cement, je potřeba nyní přečerpat náklad na další auto a poté jeřábem havarovaný vůz vyprostit," uvedla policejní mluvčí.

Podle informací ČTK cisterna převážela více než 30 tun cementu. Policie původně odhadovala, že se dálnice podaří otevřít po 15:00, zprůjezdnění dálnice se nyní posunulo ještě o několik hodin. Důvodem je problém s přečerpáním nákladu cisterny, která leží na boku. Na místo kvůli tomu přijely dva jeřáby, které se pokouší cisternu zvednout.

Témata:  dálnice nehody kamiónů

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy