Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdrogovaný cizinec naboural policejní auto, pak se ho snažil ubodat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zdrogovaný cizinec v neděli odpoledne v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku naboural do zaparkovaného policejní auta a pak do něj bodal nožem. Po zadržení v policejní cele poškodil větrací zařízení a oblečením ucpal toalety. Celkem způsobil škodu za desetitisíce korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí hradecké krajské policie Ondřej Moravčík.

Čtyřicetiletý muž se svou Toyotou Yaris v neděli ve 13:30 zabočil k budově policie v Kostelci nad Orlicí a zezadu narazil do zaparkované policejní octavie. Ta následně prorazila prosklenou stěnu vestibulu budovy. Muž pak do policejního auta začal bodat nožem s dvaceticentimetrovou čepelí.

"Po opakovaných výzvách hlídky nechal agresor nůž zabodnutý na předku kapoty a lehl si na zem. Policisté u muže použili donucovací prostředky a v poutech jej přemístili na služebnu," uvedl mluvčí. Testem policisté u muže zjistili požití drog a převezli ho do nemocnice na lékařské vyšetření. Následně muž skončil v policejní cele, kterou poničil.

Policisté případ vyšetřují jako podezření ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci a přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. "V současnosti s mužem probíhají procesní úkony a policisté se budou snažit zjistit všechny potřebné okolnosti celého případu včetně mužovy motivace k nabourání policejního vozidla," uvedl Moravčík. Dodal, že cizinec nemá žádnou vazbu na nedalekou rychnovskou průmyslovou zónu a regionem projížděl náhodou.

Témata:  krimi útok Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy