Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým náměstkem ministryně Marksové se stal Povšík

Robin Povšík
Robin Povšík
Foto: ČSSD

Praha - Politickým náměstkem ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD) se stal její stranický kolega Robin Povšík. Do funkce nastoupil na začátku července. Na webu resortu o tom informoval mluvčí Petr Habáň.

 Povšík se do náměstkovského křesla na ministerstvu práce vrátil po několika měsících. Od února 2014 až donedávna byl náměstkem pro řízení úřadu. V této funkci ho ale od dubna vystřídal Petr Hejduk, který zvítězil ve výběrovém řízení.

"Robin Povšík nastupuje na pracovní místo náměstka člena vlády, kterého na základě zákona o státní službě jmenuje přímo ministryně Michaela Marksová," uvedl Habáň.

Podle něj se politický náměstek zaměří hlavně na téma sociálního bydlení. Tuto problematiku má na starosti náměstkyně Zuzana Jentschke Stöcklová (ČSSD).

Témata:  Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Michaela Marksová-Tominová Robin Povšík

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy