Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Norští politici kašlou na zákony? V práci hrají Pokémon Go

Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Foto: EuroZprávy.cz

Oslo - Norská premiérka Erna Solbergová (55) je velkou fanynkou hry Pokémon Go, média ji dokonce přistihla "na lovu" během zasedání parlamentu. Není to zdaleka poprvé, co ve skandinávské zemi načapali politika při této kratochvíli.

V srpnu se na lov pokémonů vydala například i v Bratislavě, kde jednala se svým protějškem Robertem Ficem. Konzervativní politička svou zálibu tehdy hájila v televizi tím, že nahánění virtuálních postaviček si občas vyžádá i desetikilometrovou procházku.

Kromě Solbergové je známou fanynkou hry v norském parlamentu také předsedkyně Liberální strany Venstre, která podporuje Solbergové vládu, Trine Skei Grandeová. Média ji v srpna přistihla při lovení pokémonů během jednání o národní bezpečnosti.

Kuriózní je, že Solbergovou nyní načapali při hře v okamžiku, kdy u řečnického pultíku stála právě Grandeová. "Slyšela, co jsem říkala. My ženy dokážeme dělat dvě věci najednou," reagovala na twitteru pobaveně Grandeová.

Témata:  Norsko zajímavosti Pokemon

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy