Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

E-mailová aféra Clintonové nekončí: Do vyšetřování se může zapojit i Kongres

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington - Otázka, zda bude zahájeno další vyšetřování e-mailové aféry Hillary Clintonové, je stále otevřená. V kauze se může angažovat ministerstvo spravedlnosti, Kongres nebo opět FBI.

Kritika využívání soukromého poštovního serveru pro rozesílání ministerských dokumentů byla během volební kampaně jedním z hlavních Trumpových trumfů proti Clintonové. Často vyhrožoval, že v případě volebního vítězství vsadí svou soupeřku do vězení, na jeho mítinzích dav často skandoval "Zavřít, zavřít!".

Po volbách Trump obrátil. Prostřednictvím své poradkyně Kellyanne Conwayové koncem listopadu oznámil, že chce Clintonové pomoci, aby ze skandálu vyvázla.

V pořadu televize ABC Good Morning America dnes ale Conwayová upozornila, že se v kauze může dál pokračovat. Trump sice navrhuje případ odložit, "policie nebo poslanci se ale přesto na aféru mohou znovu podívat", uvedla.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy