Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po vánočním útoku v Berlíně nadále zůstávají v nemocnici zranění

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín – Po útoku na vánoční trhy v Berlíně, ke kterému došlo asi před třemi týdny, zůstává v nemocnici s vážným zraněním 11 osob. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na zástupce berlínské zdravotní správy.

Kromě jedenácti těžce zraněných, kteří stále zůstávají v péči lékařů berlínských klinik, byli všichni lidé, kteří během útoku utrpěli středně těžká poranění, už z nemocnice propuštěni, uvedl mluvčí zdravotní správy.

Útok z 19. prosince loňského roku si vyžádal 12 obětí. Jednou z nich byl řidič polského kamionu, kterého Amri zastřelil. Přímo na náměstí Breitscheidplatz zahynulo dalších osm lidí. Tři oběti podlehly svým zraněním v nemocnici.

Útok Tunisana Anise Amriho na trhy na náměstí Breitscheidplatz v centru německé metropole si vyžádal 12 mrtvých včetně Češky a kolem 50 zraněných. Atentátníka zabili italští policisté ve městě Sesto San Giovanni nedaleko Milána.

Témata:  Německo terorismus Berlín

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy