Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Emmanuel Macron se do své ženy zamiloval při zkoušení hry Milana Kundery

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: Facebook

Paříž - Nově zvolený francouzský prezident Emmanuel Macron přitahuje pozornost médií také díky své manželce Brigitte Trogneuxové, která je mnohem starší. Prý se do sebe zamilovali při školním představení hry Jakub a jeho pán. Jejím autorem je Milan Kundera.

Hra nese podtitul Pocta Denisi Diderotovi. Podle románu Jakub fatalista tohoto francouzského osvícence a encyklopedisty ji totiž na počátku 70. let česko-francouzský romanopisec napsal.

Macron potkal svou ženu v raných devadesátých letech, když mu bylo 15 let a chodil na katolické střední škole v Amiensu do třídy s jednou z Brigittiných dcer Laurence.

Jeho rodiče se původně domnívali, že je zamilovaný do ní, než vyšlo najevo, že jeho láskou je o 24 let starší učitelka Brigitte, píše The Sun.

Jako sedmnáctiletý Emmanuel učitelce Brigitte řekl, že ať se stane co chce, ožení se s ní. K tomu došlo v roce 2007, kdy mu bylo 30 a jí 54 let.

Témata:  Emmanuel Macron Milan Kundera Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy