Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův syn se bude stěhovat do Washingtonu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Nejmladší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa Barron bude od příštího školního roku navštěvovat soukromou školu u Washingtonu. Oznámila to dnes první dáma USA Melania Trumpová.

Jedenáctiletý Barron dosud chodil do školy v New Yorku a žil se svou matkou stranou od hlavního města. Trump už po svém zvolení americkým prezidentem oznámil, že jeho potomek se do Bílého domu přemístí po letních prázdninách.

Barron bude podle své matky docházet do elitní Episkopální školy sv. Ondřeje, která se nachází na severovýchodě washingtonské aglomerace na území státu Maryland.

Školné tam podle agentury AP v závislosti na postupném ročníku dosahuje částky až 40.000 dolarů (960.000 korun) ročně. Rodina si tuto školu zvolila kvůli její kulturní rozmanitosti a "oddanému směřování k akademické dokonalosti," oznámila Melania.

Témata:  Donald Trump USA Washington USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy