Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neonacistický festival v Německu skončil bez incidentů, na místě bylo tisíc policistů

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Na neonacistický hudební festival roku v durynském městečku Themar včera dorazilo na 6000 radikálů. Na místě bylo také tisíc policistů. K násilí navzdory ohlášeným protestům nakonec nedošlo.

Koncert se konal ve velkém stanu obehnaném zábranami, účastníci se v noci v klidu rozešli. Podle sdělení policie nedošlo k žádným incidentům mezi účastníky koncertu a jejich odpůrci, kterých do třítisícového městečka přišlo méně, než se čekalo.

Policisté obvinili 43 osob z nošení vlajek zakázaných organizací, nezákonného ozbrojování a výtržnictví, napsala agentura DPA. Tři lidé jsou ve vazbě.

Každého z účastníků koncertu strážci pořádku před vstupem do střeženého areálu prohledali. Mluvčí durynského zemského policejního oddělení Patrick Martin novinářům řekl, že policie se obtížného úkolu zhostila dobře.

Témata:  Německo neonacisté festivaly policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy