Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mluvčí Bílého domu rezignoval. Spicer údajně nesouhlasí s Trumpem

Sean Spicer
Sean Spicer
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Mluvčí Bílého domu Sean Spicer rezignoval. Podle amerických médií nesouhlasí s Trumpovou volbou nového ředitele komunikace Anthonyho Scaramucciho.

Mluvčí amerického prezidenta Donalda Trumpa Sean Spicer dnes rezignoval. S odvoláním na své zdroje o tom informoval deník The New York Times s tím, že Spicer tak učinil na znamení nesouhlasu s jmenováním Anthonyho Scaramucciho ředitelem komunikace Bílého domu. Tento post od června, kdy podal demisi tehdejší ředitel Mike Dubke, Spicer dočasně zastával.

Finančník Scaramucci je Trumpův dlouholetý příznivec z prostředí Wall Streetu, funkce ředitele komunikace by se měl ujmout v srpnu. Spicer podle The New York Times považuje výběr Scaramucciho za zásadní chybu, proto dal svou funkci k dispozici.

Spicer je prezidentovým mluvčím od Trumpovy inaugurace 20. ledna.

Témata:  USA Bílý dům USA Donald Trump Sean Spicer

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy