Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cameron se před královnou opřel do několika zemí, vše ale zachytily kamer +VIDEO

Britský premiér David Cameron
Britský premiér David Cameron
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Londýn – Předseda britské vlády David Cameron se poměrně nevybíravě pustil do některých účastníků summitu proti korupci, který se bude tento týden konat v Londýně. Vše zachytily televizní kamery.

Cameron se ironicky svěřil královně Alžbětě II., že na summit proti korupci směřují i zástupci zřejmě nejzkorumpovanějších zemí světa. Výslovně přitom podle závěrů televize ITV zmínil Nigérii a Afghánistán.

Zdroj: YouTube

Debatě byl přítomen také canterburský arcibiskup Justin Welby, který namítl, že „zrovna tento konkrétní prezident zkorumpovaný není", aniž upřesnil, koho tím měl na mysli. Předseda dolní komory britského parlamentu John Bercow si ještě přisadil: „Dá se předpokládat, že přijíždějí na vlastní náklady?"

Protikorupční summit se bude zabývat především otázkou další existence daňových rájů, a to v době, kdy ještě zdaleka neutichla kauza Panamských dokumentů (Panama Papers).

Témata:  David Cameron Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy