Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na pouti: Atrakce vymrštila během jízdy lidi do vzduchu, zemřel jeden člověk

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Washington - Při neštěstí v americkém státě Ohio zemřel nejméně jeden člověk, dalších sedm bylo vážně zraněno. Příčinou nehody byla zatím nejasná závada na pouťové atrakci. 

Atrakce s názvem Fireball vymrštila během jízdy lidi do vzduchu, informovala dnes agentura Reuters. Atrakce se skládá z ramene zavěšeného ve výšce, které točí a kývá lidmi usazenými na venkovních sedačkách.

Příčina neštěstí zatím není známa. Podle prvotních informací se část pouťové atrakce s několika sedadly během jízdy odlomila a vymrštila lidi do vzduchu. Na místě tragédie zahynul osmnáctiletý muž, kterého atrakce vymrštila do vzdálenosti zhruba patnácti metrů.

Stav pěti zraněných je kritický, dva zranění jsou ve stabilizovaném stavu, uvedl Steve Martin, zástupce hasičů z Columbusu, hlavního města amerického státu Ohio.

Guvernér státu Ohio John Kasich už vyjádřil zármutek nad neštěstím a kromě vyšetřování nařídil i uzavření všech dalších atrakcí na pouti, dokud neproběhnou dodatečné bezpečnostní kontroly.

Témata:  USA kolotoče

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 9:18

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy