Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Budoucnost transgenderových osob v americké armádě? Rozhodnout má panel expertů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.army.mil

Washington - Americký prezident Donald Trump před několika dny obnovil zákaz přijímání nových transgenderových osob do armády. O budoucnosti vojáků se změněným pohlavím, kteří již slouží, rozhodne panel expertů.

Trump svým krokem zvrátil praxi, kterou zavedla vláda Baracka Obamy. Rozhodnutí Trump zdůvodnil velkými finančními náklady a rozvratem, který by podle něj změny pohlaví v armádě vyvolaly.

V otázce již sloužících příslušníků armády se změněným pohlavím ale ponechal téměř volnou ruku. Americký ministr obrany Jim Mattis se nyní dle agentury AP bude radit se specialisty, jak naložit s těmi již přijatými.

Nové nařízení zastavuje využívání vládních fondů k financování operací měnících pohlaví vojáků v aktivní službě, pokud tento proces ještě nebyl zahájen.

Témata:  U.S. ARMY transsexualové Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy