Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dron zachytit zkázu: Při požárech v Kalifornii zemřelo nejméně 31 lidí. stovky dalších se pohřešují

požár
požár
Foto: Pixabay

Sacramento - Na severu Kalifornie zuří celkem 22 požárů. Podle aktualizované bilance si vyžádaly nejméně 31 obětí a stovky lidí jsou pohřešovány. Do boje s plameny bylo nasazeno 8000 hasičů.

Kalifornské úřady hovoří o nejtragičtějším týdnu v historii lesních požárů v tomto státě.

V okresech Napa a Sonoma se hasičům podařilo dostat pod kontrolu asi deset procent požáru, jejich úsilí ale může zmařit silný vítr, kteří meteorologové předpovídají.

Zmíněný okres Sonoma patří k nejvíce postiženým. Sonomský šerif Robert Giordano uvedl, že úřady zde prověřují stovky případů pohřešovaných osob a že záchranáři již brzy začnou s cíleným hledáním těl. Varoval také, že identifikace obětí bude náročná a zdlouhavá. Na Sonomu připadá více než polovina mrtvých, které si požáry vyžádaly.

Dosud nejtragičtější lesní požár, který Kalifornie zažila, byl v Griffithově parku v Los Angeles v roce 1993, tehdy zahynulo 29 lidí.

Témata:  požáry v USA katastrofy USA požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.