Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel herec Rance Howard, otec režiséra Rona Howarda

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Los Angeles - V sobotu večer zemřel americký herec Rance Howard, bylo mu 89 let. Zahrál si ve filmech Apollo 13, Den nezávislosti nebo Čistá duše.

Howard byl zakladatelem známého hollywoodského rodinného klanu. Jeho synem je oscarový režisér Ron Howard, který úmrtí svého otce oznámil na twitteru.

Rance Howard si během své dlouhé kariéry zahrál v desítkách filmů. Patnáct z nich včetně oscarového snímku Čistá duše či filmu Těžká váha režíroval jeho syn Ron. Rance Howard se divákům představil i ve snímcích lehčího žánru, jakými jsou Žbluňk!, Mars útočí či Grinch.

K rodinnému klanu Howardů patří kromě syna Rona také Ranceův mladší syn, herec Clint Howard, Ranceova snacha Cheryl Howardová a jeho vnučky Bryce Dallas a Paige Howardovy.

"Clint a já jsme měli to obrovské štěstí, že jsme syny Rance Howarda," napsal režisér Ron Howard na twitteru.

Témata:  úmrtí filmy kultura

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy