Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prudké demonstrace v Íránu nepřežilo 25 lidí

Demonstrace v Íránu
Demonstrace v Íránu
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Teherán - Při nedávných demonstracích v Íránu přišlo o život 25 lidí. Sdělil to dnes mluvčí ministerstva spravedlnosti Gholámhosejn Mohsen Edžeí.

"Dvacet pět osob - obyčejní lidé a členové našich bezpečnostních sil - bylo při nedávných nepokojích zabito, ale ani jednu nezabily bezpečnostní síly, protože měly rozkaz nepoužít zbraně," tvrdil mluvčí.

Protesty proti špatné ekonomické situaci začaly 28. prosince a trvaly do 1. ledna. Dosud se uvádělo, že střety s policií nepřežilo 21 lidí, hlavně demonstrujících.

Mohsen Edžeí oběti nespecifikoval, podle původních informací přišlo o život také pět civilistů z ciziny a dva členové pořádkových sil.

Mohsen Edžeí dnes řekl, že ze zatčených bylo v sobotu ještě za mřížemi 465 osob, z nichž 55 je vězněno v Teheránu. Přiznal také, že jeden ze zadržených je člověk s dvojím občanstvím, což dále neupřesnil. Tato osoba prý byla přistižena při natáčení záběrů z protestů.

Témata:  Írán Demonstrace v Íránu

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy