Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Calais se poprali migranti, Jeden Syřan skončil v nemocnici s bodnými ranami

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto Mail Online

Calais - Ve středu večer se nedaleko Calais dostal do vážného sporu s dalšími migranty Syřan. Pobodaný skončil v nemocnici, podle lékařů není ale v ohrožení života.

Záchranáři byli podle AFP v pondělí večer přivoláni na místo u dálnice nedaleko Calais, kde našli pobodaného muže. Při jejich příjezdu "byla oběť na místě sama", uvedly úřady. Muž utrpěl vážná zranění hrudníku, není ale v ohrožení života. Podle prvotních informací z vyšetřování se Syřan dostal do sporu s migranty z Afghánistánu.

V oblasti severofrancouzského přístavního města Calais zemřeli v loňském roce čtyři migranti, v roce 2016 jich bylo čtrnáct a v roce 2015 dokonce osmnáct.

Do oblasti Calais přišli v posledních několika letech tisíce migrantů, kteří se odsud snaží dostat do Británie. U přístavního města dokonce vzniklo provizorní tábořiště, takzvaná Džungle, kde žilo až 8000 lidí. Na konci roku 2016 jej francouzské úřady zlikvidovaly a v úterý prezident Macron slíbil, že jeho vláda nedopustí, aby tábořiště bylo obnoveno.

V současnosti se podle odhadů na různých místech v okolí Calais zdržuje asi sedm stovek migrantů, kteří se chtějí dostat přes Lamanšský průliv do Británie.

Témata:  uprchlíci Francie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy