Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti v Calais mrznou, mohou přespat v obytných kontejnerech

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Paříž - Mráz sužuje i uprchlíky, kteří se zdržují v okolí francouzského přístavu Calais. Tamní úřady jim daly k dispozici obytné kontejnery a dva hangáry, kde se mohou migranti zahřát, pokud teplota v noci klesá k nule.

Migranti se za určitých povětrnostních podmínek mohou v Calais uchýlit na noc do obytných kontejnerů či hangárů od 1. prosince loňského roku. Do kontejnerů se jich vejde 85, do dvou hangárů celkem 313. Tuto zimu byla zařízení otevřená již 21 nocí.

Podle odhadů se v okolí Calais ve snaze dostat se přes Lamanšský průliv do Británie pohybuje v současnosti od 550 do 800 migrantů.

Ve čtvrtek se v Calais popraly dvě skupiny migrantů - Afghánci a Eritrejci. Při střetech utrpělo 22 lidí zranění, z toho pět střelná. Čtyři lidé jsou nadále v nemocnici. Francouzská policie pátrá po 37letém Afghánci, kterého ze střelby podezřívá.

Témata:  uprchlíci Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy