Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tchaj-wan zasáhlo silné zemětřesení

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tchaj-pej - Tchaj-wan dnes zasáhlo zemětřesení o síle 6,4 stupně. Ohnisko bylo 22 kilometrů severovýchodně od města Chua-lien v hloubce jednoho kilometru.

Ve městě se podle prvních dostupných informací zřítilo několik budov včetně hotelu, v němž je uvězněno asi 30 osob, uvedla agentura AFP.

Kvůli otřesům musela být uzavřena dálnice vedoucí kolem Chua-lienu a používat se nesmí most v tomto městě na východním pobřeží Tchaj-wanu. Úřad tchajwanského prezidenta oznámil, že prezident vyzval vládu, aby ihned aktivovala mechanismy pro případ přírodních katastrof, a aby se co nejrychleji rozeběhly záchranné práce, napsala agentura Reuters

Nedalekou oblast v neděli zasáhly otřesy o síle 6,1 stupně. V tomto případě se epicentrum zemětřesení nacházelo 14 kilometrů severovýchodně od města Chua-lien a ohnisko bylo v hloubce 7,8 kilometru. Žádné škody ani oběti nebyly hlášeny.

Témata:  Tchaj-Wan zemětřesení

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy