Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Majitel filmového serveru dostal ve Francii dva roky vězení

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Paříž - Soud ve francouzském městě Nanterre u Paříže poslal na dva roky do vězení provozovatele nelegálního serveru pro streamování filmů, který byl svého času jedním z nejpopulárnějších v zemi.

Jednačtyřicetiletý administrátor, který je na útěku, má rovněž zaplatit odškodné přes 80 milionů eur (dvě miliardy Kč). Uvedla to dnes francouzská média.

Mezi poškozené strany patří filmová studia Disney, 20th Century Fox a Warner Bros či francouzské sdružení autorů, informovala média s odkazem na soudní zdroje.

Server Streamiz byl v roce 2011 druhým nejoblíbenějším ve Francii s 250.000 přístupy denně, řekl deníku Le Parisien právník sdružení autorů (Sacem). Na stránce, kterou francouzské úřady mezitím nechaly zrušit, bylo podle něj k dispozici asi 40.000 filmů, z nichž některé ještě nevyšly na DVD a které byly dohromady zhlédnuty 500milionkrát.

Témata:  Francie soudy internet

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy