Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Celkem 17 osob bylo zatčeno poté, co do Evropy propašovali stovky migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Palermo - Na Sicílii bylo zadrženo 17 osob, policie je podezřívá z pašování uprchlíků do Evropy. Mezi zatčenýmu jsou občané Senegalu, Gambie a Pobřeží slonoviny. Za převoz jednoho člověka požadovali v přepočtu 27 tisíc korun.

Skupina do Evropy přes Středozemní moře propašovala stovky uprchlíků. Zadržena byla na základě informací od 25 migrantů, kteří připluli do Palerma ve středu. Podle nich si pašeráci za převoz vyžádali 1000 eur na osobu.

Itálie se v posledních týdnech potýká se zvýšeným přílivem migrantů, od začátku roku jich přes Středozemní moře připlulo již skoro 38 tisíc.

Mnoho z běženců při cestě za lepším životem zahynulo. Naposledy dnes se u libyjských břehů potopila loď s neupřesněným počtem migrantů. Některé zdroje tvrdí, že zahynulo 80 lidí.

Témata:  uprchlíci pašeráctví Itálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy