Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Německa přichází stále méně běženců. Situace na hranici z ČR se ale zhoršuje

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Počet ilegálních vstupů na německé území klesá. Letos jich zatím bylo o 14 procent méně než loni. Situace na hranici s Českou republikou je ovšem jiná, upozornila dnes spolková policie.

Německá policie od ledna do června dopadla 21.435 osob, které do Německa přicestovaly ilegálně. To je téměř o 14 procent méně než ve stejném období loňského roku.

Většinu ilegálních příchodů zaregistrovali policisté na hranici s Rakouskem. I na německo-rakouské hranici však počet ilegálních přechodů klesl z loňských 8358 na 5758.

Hranici z ČR do Německa se v první polovině tohoto roku pokusilo nezákonně překročit 2228 lidí. Loni to bylo ve stejném období 1868 lidí, informuje agentura DPA.

Třetím nejčastějším místem, kde se odehrávají ilegální vstupy na německé území, je hranice se Švýcarskem. Na ní byl zaznamenán meziroční pokles z 3254 na 2355 ilegálních překročení.

Témata:  Německo hranice uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy