Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Špatná zpráva pro české turisty? Chorvatsko zvýší turistickou daň

Chorvatsko
Chorvatsko
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Záhřeb - Chorvatsko příští rok v hlavní sezoně zvýší turistickou daň na deset kun (35 Kč). Opatření se dotkne všech ubytovacích zařízení vyjma kempů, kde zůstane daň osm kun.

I přes nárůst o čtvrtinu bude daň v Chorvatsku nadále relativně nízká. V přepočtu na eura bude činit 1,35 eura. Ve Španělsku se pohybuje v rozmezí 0,45 až 2,50 eura a v Itálii mezi 0,2 a sedmi eury, napsala agentura APA.

Chorvatsko je nejpopulárnější turistickou destinací pro české občany. Loni tam vyrazilo na delší cestu 850.000 lidí, meziročně o tři procenta více.

Cestovní ruch se na HDP Chorvatska podílí 18 procenty a přímo či nepřímo zaměstnává zhruba 150.000 lidí. Loni přijelo do země kolem 16,5 milionu zahraničních turistů, o 19 procent více než v roce 2016.

Témata:  Chorvatsko turisté daně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy