Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jubilejní automobil Škoda: Vůz s pořadovým číslem 20 milionů mají v Kvasinách

Škoda Auto, a.s.
Škoda Auto, a.s.
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Kvasiny - Kvasinský závod automobilky Škoda dnes vyrobil vůz s pořadovým číslem 20 milionů. Šlo o užitkový Karoq. Počty vyrobených vozů automobilka počítá od zahájení výroby automobilů v Mladé Boleslavi v roce 1905 a do součtu zahrnuje vozy vyrobené v českých i zahraničních závodech.

Škoda Auto chce do roku 2025 představit pět čistě elektricky poháněných modelů. Na nedávném autosalonu ve Frankfurtu automobilka prezentovala studii elektrického automobilu s autonomním řízením Škoda Vision E.

V nejbližší době mají růst prodejů Škody Auto táhnout hlavně vozy segmentu SUV. Nejnovějším vozem v této kategorii je Karoq, který bude na trhy přicházet od konce října. Od letošního února automobilka prodává SUV model Kodiaq. Celkem Škoda nabízí sedm modelových řad. Má 15 výrobních závodů v osmi zemích. V ČR firma od roku 1991 investovala přes 300 miliard korun. Celosvětově od roku 1991 vyrobila 15 milionů vozů.

Škoda Auto je od roku 1991 součástí německého koncernu Volkswagen. V České republice provozuje tři výrobní závody a zaměstnává v nich zhruba 30.000 lidí.

Témata:  Škoda automobilový průmysl EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy