Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vánoční nákupy začaly. E-shopy dnes neúčtují dopravu

Účtenky, ilustrační fotografie
Účtenky, ilustrační fotografie
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Na internetu se rozjíždí předvánoční nákupy a řada e-shopů se přidala ke Dni dopravy zdarma. Loni poštovné po 24 hodin neúčtovalo více než 1500 e-shopů, letos se do akce zapojí zhruba 1650 prodejců.

Hlavní období vánočních nákupů na internetu začíná podle prodejců dnešním Dnem dopravy zdarma. Akci popáté zaštiťuje a podporuje nákupní portál Heureka.cz.

Příští týden v pátek vánoční nákupy podpoří takzvaný černý pátek. Ten do Česka dorazil ze Spojených států a letos připadá na 25. listopadu, kdy odstartují první slevové akce. Na černý pátek navazuje tzv. kybernetické pondělí (Cyber Monday), které letos bude 28. listopadu.

"Termín Black Friday v České republice používají některé e-shopy nejen v předvánočním termínu, ale také během roku. V listopadu se však jedná o zlomový den, kdy začínají první výprodeje a současně jde do finále předvánoční nákupní horečka," uvedl výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci (APEK) Jan Vetyška.

U většiny e-shopů půjde zboží skladem objednávat do 21. prosince, u prodejců s expresní přepravou či vlastními výdejnami i 23. prosince.

Témata:  e-shopy Vánoce nákupy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy