Česká unie sportu

Peníze CZK, ilustrační fotografie

Česká unie sportu se 950 miliónů zřejmě nedočká

Domov

Praha - Česká unie sportu stáhla žalobu na bývalého ředitele Sazky Aleše Hušáka, po kterém požadovala 950 milionů korun jako náhradu za to, že loterijní společnost přivedl ke krachu. Podle předsedy sportovní unie Miroslava Jansty ale není stažení úplné.

Ústavní soud ČR

Ústavní soud odmítl stížnost: Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem

Domov

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

ministerstvo školství

Policie v kauze dotací obvinila Janstu a Českou unii sportu

Domov

Praha - Policie dnes v kauze manipulací se sportovními dotacemi obvinila Českou unii sportu (ČUS), jejího předsedu Miroslava Janstu a generálního sekretáře Jana Boháče. Jansta předsedá i České basketbalové federaci, je členem ČSSD.

Policie ČR, ilustrační fotografie

Policie zapečetila kanceláře České unie sportu

Domov

Praha - Policie v rámci vyšetřování dotací z ministerstva školství pro sport zasahovala ve středu kromě Fotbalové asociace ČR, pražského magistrátu a ministerstva školství (MŠMT) také v sídle České unie sportu, jejíž předseda Miroslav Jansta je mezi zadrženými. Podle místopředsedy ČUS Marka Hájka vyšetřovatelé zapečetili tři kanceláře. Organizace nebyla z ničeho obviněna, kanceláře byly zapečetěny kvůli zajištění důkazů.

Ilustrační fotografie

Domov

Exřéf Sazky Hušák se nemusí omlouvat a platit odškodné sportovcům

Praha - Bývalý šéf společnosti Sazka Aleš Hušák nemusí zaplatit dva miliony korun České unii sportu (dříve ČSTV) a omluvit se za poškození dobrého jména svazu i českého sportu obecně. Rozhodl o tom dnes pražský vrchní soud, který potvrdil loňské rozhodnutí podřízeného soudu. Zamítnutí žaloby sportovní unie je pravomocné. Proti verdiktu lze podat pouze mimořádný opravný prostředek, a to dovolání k Nejvyššímu soudu. Hušák žalobu sportovní unie i vinu za krach loterijní společnosti odmítal.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy