Mikuláš Minář

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi

Minář založil nový spolek. Hodlá vytvořit svobodné a bezpečné Česko

Domov

Bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář vytvořil spolek Pro ČR. Spolek si klade za cíl vytvořit svobodnou, spravedlivou a bezpečnou zemi a chce vytvořit sílu, která změní Česko k lepšímu, uvádí dokumenty zveřejněné ve veřejném rejstříku. Minář počátkem října uvedl, že půjde příští rok do sněmovních voleb s novým politickým projektem, chce je vyhrát společně se současnou opozicí.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Minář půjde do voleb. S novou stranou chce přesvědčivě "dobýt" Sněmovnu

Domov

Bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář potvrdil, že s novým politickým projektem půjde příští rok do sněmovních voleb. Chce je vyhrát spolu s nynější opozicí. Oznámil to v pondělí večer na svém facebookovém profilu, kde zároveň vyjádřil radost nad výsledkem víkendových krajských voleb. Konkrétněji chce své plány představit za několik týdnů.

Vláda ČR

Domov

Milion chvilek spustí novou akci. Minář si vyšlápne na vládu kvůli koronaviru

Předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář na webu oznámil, že ve středu vyjde s transparentem do Letenských sadů v Praze. Vládě chce touto formou položit otázky týkající se jejího působení v době koronavirové epidemie. Se svým dotazem se chce Minář vyfotit a obrázek zveřejnit na sociálních sítích. Kvůli šíření infekce vydala vláda v polovině března nařízení, kterým mimo jiné výrazně omezila volný pohyb osob.

Ilustrační foto

V Praze se bude demonstrovat na obranu institucí. Akci svolal Milion chvilek

Domov

Na obranu demokratických institucí uspořádá v neděli 1. března v Praze spolek Milion chvilek demonstraci. Protest zahájí v 16:00 pochodem z Hradčanského na Staroměstské náměstí, kde od 17:00 začne demonstrace. Spolek tak reaguje na nedávné zvolení někdejšího zástupce veřejné ochránkyně práv Stanislava Křečka ombudsmanem.

Ilustrační foto

Štafeta pro demokracii: Milion chvilek v úterý zahájí sérii protestů

Domov

V úterý v Plzni začne série protestních akcí a veřejných diskusí spolku Milion chvilek, které se posléze budou téměř každé úterý konat v dalších krajských městech. Skončí velkou akcí 2. června v Praze. Organizace se chce při takzvané Štafetě pro demokracii pokaždé zaměřit na jeden celostátní problém, který se v daném kraji negativně projevuje. Zaznít tak mají témata politická, sociálně-ekonomická i ekologická.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Milion chvilek pro demokracii chce vítězství opozice ve volbách. Chce to ovšem i opozice?

Domov

Spolek Milion chvilek pro demokracii přišel s novým plánem, jak porazit Andreje Babiše a jeho hnutí ANO. Místo na demonstrace na Letné se spolek hodlá vypravit do regionů a pomocí "Štafety pro demokracii", tříměsíčního maratonu diskuzí a protestních akcí docílit vítězství opozice v letošních krajských volbách, a pomoci i jejímu vítězství ve volbách do sněmovny v roce 2021.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Domov

Lavina akcí proti Babišovi. Milion chvilek spustí Štafetu pro demokracii

Na konci února začne další vlna událostí spolku Milion chvilek nazvaná Štafeta pro demokracii. V 13 krajských městech se postupně každý týden uskuteční protestně-diskusní akce, poslední bude v Praze. Účelem diskusní části bude vytáhnout na světlo důležité problémy včetně lokálních. Vzhledem k tomu, že se podle spolku střet zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) prohlubuje, bude nadále požadovat jeho demisi.

Mikuláš Minář stojí za demonstracemi proti Babišovi na Letné

Chvilkař Minář na seznamu deníku The Times. Patří mezi vycházející hvězdy

Domov

Britský deník The Times zařadil hlavního organizátora loňských protivládních demonstrací v Česku Mikuláše Mináře mezi 20 vycházejících hvězd, které je dobré vést v patrnosti v nadcházejícím roce. Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii se ocitl ve společnosti osobností, jako je španělská princezna Leonor, nový bavorský premiér Markus Söder či ruský opoziční aktivista Jegor Žukov.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Demokracie v Česku? Minář to vidí černě, obul se do Zemana a Babiše

Domov

Demokracie v Česku je podle organizátora nynějších demonstrací Mikuláše Mináře nemocná a nevzkvétá. Pokud by vrcholní politici respektovali její pravidla, k protestům by nebyl důvod. Minář to dnes uvedl v sídle Senátu na konferenci věnované třicetiletému vývoji po pádu komunistického režimu v někdejším Československu.

Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

Domov

Milion chvilek dá Babišovi ultimátum, premiér rázně reaguje

Při sobotní demonstraci na Letné chce spolek Milion chvilek dát premiérovi Andreji Babišovi (ANO) ultimátum. Buď vyřeší svůj střet zájmů, zbaví se holdingu Agrofert a médií a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), anebo ať sám odstoupí. V opačném případě vypukne další vlna protestů. Na dnešní tiskové konferenci to řekl předseda spolku Mikuláš Minář. Demonstrace začne ve 14:00.

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy