Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté v Česku zadrželi převaděče uprchlíků

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - Policisté na Vysočině odhalili v polovině července při kontrole na dálnici D1 ukrajinského převaděče, který za úplatu převážel čtyři Vietnamce do Německa.

Hlídka cizinecké policie kontrolovala osobní automobil na 96. kilometru D1 ve směru na Prahu. "Řidičem byl čtyřiadvacetiletý Ukrajinec, který v současné době žije v České republice. Cizinci, které ve vozidle přepravoval, cestovní ani jiné doklady nepředložili, a žádné u sebe ani neměli," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté zjistili, že tři chlapci a žena (27) jsou státními příslušníky Vietnamské socialistické republiky a na území ČR jsou neoprávněně.

Převaděči soud uložil podmíněný trest odnětí svobody a trest propadnutí věcí. Zadržené ženě bylo uloženo správní vyhoštění z území členských států EU na dobu dvou let. Tři chlapci byli vzhledem k jejich věku umístěni do příslušného zařízení pro mládež. "Mezi ženou a chlapci není žádná příbuzenská vazba," dodala mluvčí.

Témata:  cizinci Policie ČR Vietnamci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy