Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anarchisté na Střeleckém ostrově. Podívat se přišel i předseda Pirátské strany Bartoš

"Bubnová armáda"
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Asi 70 anarchistů se dnes sešlo na Střeleckém ostrově, kde se konalo první dělnické prvomájové shromáždění v Praze v roce 1890.

Po položení květin k památníku této události zamířili na náměstí Republiky na demonstraci platformy Zleva proti xenofobii, spojenou s pochodem proti daňovým rájům.

Na shromáždění dohlíželi strážníci, kteří ale neměli důvod zasahovat. Po pětiminutovém projevu jedné z účastnic shromáždění k historii prvomájových demonstrací položilo pět účastníků červené růže k desce připomínající demonstraci z roku 1890. Na setkání zavítal i předseda České pirátské strany Ivan Bartoš.

Účastníci byli vybaveni červenočerným praporem na násadě od lopaty a transparentem s nápisem "Ničíme patriarchát", který držely v rukou dvě anarchistky.

Témata:  demonstrace 1. máj anarchisté

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy