Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyžeňte boháče z daňových rájů, zní dalším pražským pochodem. Přítomen je také Igor Ševcov

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prvomájového pochodu organizovaného iniciativou Zleva proti Xenofobii se zúčastnilo podle odhadů policie na 250 lidí.

Manifestace zaměřená na podporu přijímání uprchlíků a vymezující se vůči kapitalismu a ukrývání majetku v daňových rájích začala na pražském náměstí Republiky, odkud se protestující vydali na pochod k nábřeží přes Pařížskou ulici a dále k náměstí Jana Palacha.

Protestující pochod zahájili skandováním hesel "vyžeňte boháče z daňových rájů" nebo "nedej náckům žádnou šanci". Ještě kolem 11:00, kdy byl oficiální začátek akce, se na náměstí Republiky sešlo jen několik přihlížejících. Počet demonstrantů se zvýšil až příchodem anarchistů, kteří se přesunuli ze Střeleckého ostrova, kde měli předtím své shromáždění.

S touto skupinou dorazil mimo jiné ruský student Igor Ševcov, který se stal známým v souvislosti s obviněním kvůli údajné účasti na útoku zápalnými lahvemi na dům ministra obrany Martina Stropnického. Ve středu soud Ševcova pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby.

Témata:  demonstrace demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy