Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvyšší soud přezkoumá trest za útok v pardubickém krejčovství

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Kauzu Tomáše Labutě, který si má odpykat 15 let ve vězení za pokus o vraždu ženy v pardubickém krejčovství, míří k Nejvyššímu soudu (NS). Podané dovolání nemá odkladný účinek ani přímý vliv na výkon trestu.

Útok se odehrál loni 18. května odpoledne. Pachatel si podle pravomocného rozsudku provozovnu předem vyhlédl, přišel maskovaný a krejčovou bez varování napadl nožem. Bodl ji do krku a ramene.

Žena se s útočníkem přetahovala o nůž. Když upadla, mladík ji mlátil a kopal. Přesto se jí podařilo utéct, před prodejnou pak zkolabovala. Život jí zachránila rychlá operace přerušené vnitřní krční žíly.

Labuťova obhájkyně v minulosti tvrdila, že její klient vůbec nechtěl nůž použít - měl ho prý jen na zastrašení a nepamatuje si, že by ženu bodl. Obhajoba kritizovala také psychologický posudek, podle nějž nezaměstnaný mladík žil parazitickým způsobem života.

Témata:  pokus o vraždu Nejvyšší soud Pardubice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy