Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž okrádal seniory. Soud ho poslal na deset let za mříže

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Marek Krumpoch (40) si má odsedět deset let. Podle verdiktu Krajského soudu v Ostravě seniorům nabízel umístění reklamních poutačů na ploty u jejich nemovitostí, když jim ale měl zaplatit, předstíral, že potřebuje rozměnit a přitom je okradl. Nezdráhal se ani použít násilí.

Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce byl sice s trestem spokojený a na místě se práva na odvolání vzdal, obžalovaný ale přítomen nebyl.

Krumpoch měl komplice, který byl už dříve odsouzen k sedmi a půl roku odnětí svobody. Krumpoch se k soudu dostal později, neboť se skrýval. Nyní si ve slovenském vězení odpykává trest za trestné činy podobného charakteru.

Oba muži okrádali v Česku seniory v letech 2015 a 2016 podle stejného vzoru. Starší lidi oslovili s nabídkou umístění reklamních poutačů na jejich pozemek nebo dům a nabídli jim uzavření smlouvy s tím, že za umístění reklamy vyplatí první zálohu.

Okradení či oloupení pak Krumpocha pozvali domů, kde jim měl předat peníze. On je vždycky požádal, aby mu rozměnili, a jakmile vytáhli peníze, vytrhl jim je z ruky a utekl. V několika případech taky zjistil, kde mají uložené úspory a sebral je. Když jeho oběti kladly odpor, použil násilí.

Témata:  krádeže soudy senioři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy